Lenny Dewindt
    Openingsuren

  • Woensdag: 10-15u na afspraak


Wie ben ik?

In september 2004, startte ik als dramatherapeute in het PC Dr. Guislain in Gent. De doelgroep waarmee ik werkte, liet mij toe om, zowel via het medium als via geprekstherapie, verder onderzoek te doen naar mijn sterkte als therapeut in het begeleiden van volwassenen met neurotische psychiatrische problematiek (voornamelijk angsten en depressies), al dan niet gepaard gaand met een persoonlijkheidsprobleem.

 

Nadien werkte ik enkele jaren als leerkracht muzikale opvoeding en expressie in het technisch en beroepsonderwijs. Je zou kunnen stellen dat het een beetje aan atypische sprong was; voor mij lag het volledig in de lijn van mijn ambitie. Het was een ideale manier om op een gekaderde wijze een link te leggen tussen de media drama en beeldend werk; het gaf mij de gelegenheid om zelf binnen mijn eigen medium te experimenteren en versterkend te werken met jongeren die vaak uit kwetsbare milieu’s kwamen.

 

Als syndicaal vormingswerker, lag de klemtoon meer op het versterkend werken, met oog voor groepsdynamische aspecten. Tevens kwam ik rechtstreeks in contact met vroege signalen van burn-outs en bore-outs.

 

Sinds maart 2019 werk ik als creatief therapeut bij Multiversum in Mortsel. Daar werk ik voornamelijk via beeldende therapie, waar ik vaak aspecten van dramatherapie in verweef en begeleid ik (groeps)therapeutische gesprekken en processen.

 

Vanaf juli 2019 ben ik mee ingestapt als creatief therapeut hier in polikliniek Shifa, waar je mij kan consulteren voor (creatief) therapeutische sessies en moeilijkheden m.b.t. rouw- en verlieservaringen.

 

Wie kan bij mij terecht?

Volwassenen, jong-volwassenen. Bij uitzondering, afhankelijk van de hulpvraag, ook kinderen vanaf de leeftijd van 6j en/of koppels & gezinnen.

Neurotische problematiek (angsten, depressies, laag zelfbeeld, verlieservaringen, persoonlijkheidsproblematiek, levens(fase)vragen,…)

Kunnen reflecteren op eigen handelen is een must!

Je hoeft echter helemaal geen groot acteur, regisseur of kunstenaar te zijn; we zoeken samen naar technieken uit de verschillende media die jou specifiek kunnen versterken!

 

Opleiding:

Bachelor creatieve therapie, medium drama sinds, 2005.

Specifieke lerarenopleiding, 2011.

Rouw- en verliestherapie, afronding voorzien augustus 2019

Lid van de Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie (BVCT-ABAT)

 

Tarieven:

Individuele sessie: 40 euro. Deze sessie duurt ongeveer een uur.

Als je graag als koppel of als gezin wenst te komen, reken ik 60 euro. Deze sessies duren ook ongeveer 1u.

Indien je niet aanwezig kan zijn op een afspraak, graag 24u op voorhand verwittigen.

 

Wanneer:

Iedere woensdag, van 10u tot 15u